Voi että! Täälä te ootte verbaalitantereella, ku blogin pitäjä ite on nettipimennossa... HÖH!!!

Nooh!

Mä vastaan Tuulille, että HALUAISIN olla koko lapsen kotonahoitamisoikeusajan kotona hänen kanssaan - ja olisin halunnut olla, vaikka emme olisi lapsettomuuden suota joutuneet rämpimäänkään!! Ja tällä hetkellä olen vahvasti sitä mieltä, että aion kotona pysyä. MUTTA!!!! Sitä ei koskaan tiedä, mikä on tilanne kymmenen- kahdentoista-kuudentoista-kahdeksantoista-kahdenkymmenenneljän jne kuun kuluttua.

Siinä vaiheessa, kun pitää alkaa miettimään tosissaan sitä tilannetta, että takas töihin vai vieläkö lapsen kanssa kotona, ni siinä vaiheessa puntarissa on PALJON MUUTAKIN kuin lapsettomuuskriisitausta!!! Siinä on taloudellinen tilanne, perheyrityksemme tilanne, minun henkinen vointini (kaatuuko seinät päälle ilman asiakaskontakteja tai muita säännöllisiä aikuiskontakteja), isännän mielipide, Pietun sosiaalinen hyvinvointi (onko hänellä kanssani/isin kanssa kotona tarpeeksi sosiaalisia kontakteja muihin lapsiin, muihin aikuisiin, oppiiko hän sosiaalisia taitoja perheen ainoana (todennäköisesti lellittynä) lapsena, kaipaako hän lapsikontaktia esim hoitokavereiden muodossa vai riittääkö mahdollinen harvoin kokoontuva MLL-kahvila - naapurustossa kun ei ole edes muita lapsia...

Voi siinä on NIIN MONTA TEKIJÄÄ mitä pitää miettiä!!!! Ei se ole niin itsestään selvyys...

Ja kaikista vähiten itsestäänselvyyden tilanteesta tekee lapsettomuuskriisitausta!! Mielestäni se on vain yksi tekijä muiden kanssa samalla vaakakupilla! Ei se mene niin, että lapsettomuussuon läpi taivaltaneella ei voi olla oikeutta viedä lasta  hoitoon heti, kun siltä PERHEEN SISÄLLÄ tuntuu. Jos joku lapseton haluaa (useimmiten joutuu) viemään lapsensa hoitoon, ni ei se voi olla kritisoitava teko!!!

Sen verran lapsiperhe-elämää sivusta seuranneena olen saanut kuulokokemusta, että vei tai jätti viemättä lapsen hoitoon heti äitiysrahakauden loputtua, ni molempaa vaihtoehtoa ympäristö kritisoi!! koskaan ei ole kohin!! Oli kyseessä lapsettomuustaustainen perhe, vahinkotaustainen perhe, helposti sikiävä perhe, monilapsinen perhe, yksilapsinen perhe, sinkkuvanhempiperhe, vararikon kokenut perhe, rikas perhe, keskiansiotuloinen perhe... AINA LÖYTYY KRITISOIJIA!!! Ja kyse on kuitenkin täysin perheen omasta valinnasta!!!

Suomessa kun nyt sattuu olemaan niin hyvä tilanne, että vaihtoehtoja on! Ja onneksi joka vaihtoehdolle löytyy käyttäjiä!!! (ja valitettavasti joka vaihtoehdon käyttäjälle kritisoijia)

Mutta ihan parasta tässä on se, että MUN EI  TARTTE TOLLASII VIELÄ TOSISSANI MIETTII!!!! =)

Tässä ennen sitä on niin MILJOONA muuta asiaa päätettävänä ja mietittävänä! =) ja hyvä niin!!!