Tänään oli äitipolilla diabetespäivä. Kuinka se voikaan olla puuduttava ja väsyttävä päivä!!! Siel vaa istutaan ja jonotetaan ja käydään pikaisesti kätilön, gynen, sokerihoitajan ja tarvittaessa sisätautilääkärin juttusilla. Mä halusin tänään tavata myö sisätautilääkärin, sillä en oo saanu sokeritasapainoa pysymään yhtää kuosis ton hemmetin kortisonin takia. No en mä siltä saanu oikee muuta ku synninpäästön, että ei ne arvot nyt oikeesti mikkää huonot oo, ja insuliiniannoksetki on tosi matalat hänen mielestään. Joten kiitos synninpäästöstä =)

Gynepuolella oli antoisampaa =) ultran suoritti opiskelija, joka oli hidas hento-otteinen ja tarkka =) sain siis katsella KAUAN meidä pientä lastamme <3 sain myös opit siinä samalla, kun opiskelijakin =) Ja kaiken päälle lääkärilääkärikin vielä teki nopean ultrauksen opiskelijan perään, jotta kaikki asiat varmasti tuli katottua ja havaittua.

Piskuisemme painoarvio on 1842g =) ja onki iha käsittämätöntä, että pieni on nyt jo ton kokoinen, ku isoveli oli syntyissäänki vain 2365g!!! Että kui iso tää pienokaisemme on sitten 36+0, jolloin isoveli syntyi. Nooh tää lääkäri tuumas, että täysin keskivertosuomalaisen kokoinen jässikästä on tulossa =) että jos näin hienosti menee loppuraskaus ja päästään laskettuun aikaan, ni painoarvio on 3,5kg, eli täysin ihanteellinen "mun makuun" =) <3

Kyselin myös gynen mielipidettä siihe, että ku käytän näin jumalattoman suuria kortisoniannoksia, että mikä sillä on vaikutus vauvan lisämunuaisten toimintaan, ni hän sano, että "kirjallisuuteen pohjaten, on aihetta epäillä, että lisämunuaisissa on toimintahäiriö, mutta sen takia ei voi jättää koliittia hoitamatta. sillä tulehdus on suurempi riski raskauden etenemiselle ja vauvan selviämiselle, kuin lisämunuaisvaurio" Joten mun on alettava uskomaan sitten tuollaiseen ja lakattava murehtimasta!!

Kerroin myös suolipuolen lääkärin terkut, että synnytyksessä pitäisi pitää huolta mahdollisimman hyvin siitä, että väliliha ei repeäisi -eikä edes mielellään leikattaisi, sillä mikäli paksunsuolenpoistoleikkaus toteutuu, ni peräaukon pitäisi olla toimiva ja ehjä ja arpeutumaton. Gyne kuitenki tuumas, että mikäli vauva tätä tahtia kasvaa, ni ei ole väliliharepeämisriskillä kovin suurta prosenttia, sillä pitäisi olla reilu 4kg että repeämistä tapahtuis. Mutta eihä sitä tiiä! Mutta että alatiesynnytys on nyt ensisijainen suunnitelma ja ku näitä kasvukontrolleja on nyt jatkos 3vko välein, ni lähempänä h hetkeä voidaan suunnitelmia päivittää. Sopii mulle, sillä mielelläni mä sen alatienkin kokisin!!!

Lääkäri oli vähä ihmeissään, että miten vauva voikaan voida näin hyvin vaikka äiti on ihan läpipaska =))))) On IHANAA että piskuinen voi hienosti!!! <3 <3